Artikelen

Onbeperkt internetten op je mobiel zonder zorgen

Youfone beste abonnement met onbeperkt internetEr zijn weinig providers die onbeperkt internet op je mobiel aanbieden, Youfone is de goedkoopste provider. Internetten buiten de bundel zorgt voor hoge kosten

Internetten en databundels

Net zoals een bel bundel bestaat er ook een bundel voor internet. Dit wordt een databundel genoemd. Een databundel is het aantal MB dat voor internetverbruikt mag worden. De databundel werkt hetzelfde als een bel bundel. Als er internet wordt verbruikt gaan er MBs van deze databundel af.

Onbeperkt internetten zonder zorgen

Onbeperkt internet betekend dat er geen extra kosten worden gerekend zodra er over de databundel heen wordt gegaan. Bij een onbeperkt internet abonnement wordt de downloadsnelheid terug gedraaid als er teveel verbruikt is. Meestal is dit ongeveer 64 kilobyte per seconden.

Niet iedere provider biedt de optie voor onbeperkt internet. Stel er is geen onbeperkt internet abonnement aangeschaft, en men gaat over de databundel dan kan dit veel kosten. Het tarief van MB’s buiten de bundel is ongeveer 15 cent per MB. Stel er wordt 100 MB meer verbruikt, zal er 15 euro extra worden gerekend op het maandbedrag. 

Het gemiddelde internet verbruik op je mobiel

Het gemiddelde mobiel internet verbruik in Nederland is 500 MB. Dit is genoeg om gebruik te maken van whatsapp en webpagina’s te bezoeken. Zodra er youtube video’s of muziek gestreamed word is dit niet genoeg. Als er video’s en muziek geluisterd wordt op het internet is een databundel van 1000 MB tot wel 2000 MB nodig.

De goedkoopste onbeperkt internet provider

De goedkoopste provider met onbeperkt internet op je mobiel is Youfone. Deze provider biedt meerdere databundels aan. De databundels verschillen in grote van 200 MB tot 2500 MB. De databundel van 500 MB kost 7 euro per maand. Deze grote is genoeg voor de gemiddelde internetgebruiker. Andere providers die onbeperkt internet op je mobiel aanbieden zijn KPN, Hi en T-mobile.

> Bekijk de onbeperkt internet abonnementen met een sim only