Artikelen

Bellen via WhatsApp nu mogelijk

Gemaakt op dinsdag 31 maart 2015

Bellen via WhatsApp nu mogelijkHet is niet officieel aangekondigd door WhatsApp zelf, maar het is al mogelijk om te bellen via WhatsApp. Wanneer je onbeperkt internet op je mobiel hebt is voip bellen dus gratis.

Bellen via WhatsApp

Voip ook wel voice over ip genoemd, maakt het mogelijk om te bellen via internet. Dit geldt dus ook voor bellen via mobiel internet. Het voordeel hiervan is dat je geen belminuten meer nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt is onbeperkt internet op je mobiel.

Voordat bellen via WhatsApp mogelijk was, waren al een aantal andere mogelijklheden voor voip bellen. Het nadeel hiervan was echter dat ze bij lange na niet zo populair zijn als een dienst als WhatsApp. Voip vereist namelijk dat degene die gebeld wordt ook gebruik maakt van hetzelfde programma. Degene die hier goed gebruik van wilde maken zijn Skype en Facebook Messenger. Beide zijn zeer populaire diensten en worden door veel mensen gebruikt.

Skype is degene die beter tot zijn recht komt dan Facebook, dit komt voornamelijk doordat veel mensen de losse Facebook Messenger app opdringerig vinden en deze snel afschrijven.

Onbeperkt internet op je mobiel en gratis bellen

In eerste instantie zou je denken dat de snelheid van onbeperkt internet niet hoog genoeg is. Echter is het zo dat de snelheid van onbeperkt internet op je mobiel vergeleken met vorig jaar al verdubbeld is. Momenteel bieden de meeste providers al een snelheid van 128 Kbit/s download en 64 Kbit/s upload aan. Dit is ruim voldoende om gebruik te maken van bijvoorbeeld bellen via WhatsApp.