Artikelen

Altijd online bereikbaar door onbeperkt internet op je mobiel

Gemaakt op maandag 02 november 2015

Altijd online bereikbaar door onbeperkt internet op je mobiel Het is erg frustrerend als je databundel leeg is. Daarom is het bij sommige aanbieders mogelijk om gebruik te maken van onbeperkt internet op je mobiel.

Gratis onbeperkt internet op je mobiel

Het is mogelijk om gratis gebruik te maken van onbeperkt internet op je mobiel, je moet dan wel eerst door je eigen databundel heen zijn. Het is echter niet mogelijk om dan van dezelfde internetsnelheid uit je bundel gebruikt te maken. Het voordeel van gratis onbeperkt internet op je mobiel is dat je altijd online bereikbaar bent. Bij de aanbieders T-mobile, KPN en Tele2 maak je automatisch gebruik van onbeperkt internet als je bundel op is. Bij Vodafone kun je ook gebruik maken van gratis onbeperkt internet maar moet je eerst een sms sturen om dit aan te zetten. Controleer op de site van Vodafone hoe dit moet.

T-mobile, Vodafone, KPN en Tele2 hanteren een snelheidsverlaging naar 64 Kbps als je internetbundel leeg is. Hiermee kun je nog gewoon gebruik maken van Whatsapp en Facebook Messenger alleen kun je geen filmpjes of muziek meer streamen.

Onbeperkt internet op je mobiel met een hoge internetsnelheid

Naast het gratis gebruik maken van de snelheidsverlaging is het bij Vodafone en T-mobile ook mogelijk om extra MB’s aan te schaffen waardoor je met dezelfde internetsnelheid uit je bundel kunt internetten. Deze extra bundels zijn tot het einde van de maand geldig en kun je meerdere keren per maand aanschaffen.

Vodafone en T-mobile hanteren verschillende tarieven voor de extra databundels. In onderstaande tabel zijn de verschillende bundels en prijzen te zien.

Extra data Vodafone Prijs extra per maand
500 MB € 5,-
1000 MB € 7,50
3000 MB € 15,-
5000 MB € 20,-
Extra data T-mobile Prijs extra per maand
100 MB € 2,50
500 MB € 5,-
1000 MB* € 7,50

* Alleen mogelijk bij een internet bundel vanaf 1 GB

Beste provider voor onbeperkt internet op je mobiel

Omdat je bij Vodafone en T-mobile gratis gebruik kunt maken van onbeperkt internet op je mobiel met een snelheidsverlaging, maar ook extra bundels aan kunt schaffen, zijn dit de twee beste providers voor onbeperkt internet op je mobiel. Vodafone heeft het voordeel dat je grotere bundels aan kunt schaffen, maar voor een snelheidsverlaging moet je een sms versturen anders kost het je alsnog geld.

T-mobile heeft een tijdelijke actie waarbij nieuwe én huidige abonnees 4 GB aan data extra krijgen omdat ze een landelijke 4G dekking hebben. Naast de 4 GB gratis data kunnen ook nieuwe klanten een testabonnement afsluiten, dit abonnement kun je na een maand gratis opzeggen. Je betaalt dan alleen de kosten voor de bundel van die maand. De aansluitkosten en eventuele kosten voor je mobiel worden dan vergoed door T-mobile, je moet dan wel je mobiel terugsturen.