Artikelen

Wat te doen bij een gestolen telefoon?

Gemaakt op maandag 23 november 2015

Een gestolen telefoon is natuurlijk geen pretje. U bent al uw gegevens, contacten, foto’s en herinneringen kwijt. In dit artikel zullen wij u een aantal praktische tips geven, wat u moet doen wanneer uw telefoon is gestolen. Wij hopen natuurlijk ten zeerste dat uw telefoon niet wordt gestolen, maar wanneer dit toch gebeurd zal u deze tips goed kunnen gebruiken.

Blokkeren

Wanneer u er achter komt dat uw telefoon is gestolen, is de eerste stap het blokkeren of vergrendelen van uw telefoon. Dit kunt u doen door in te loggen op het account van uw telefoon aanbieder. Bijvoorbeeld een iPhone heeft de functie; zoek mijn iPhone. Hierdoor kunt u afstand bekijken waar uw telefoon zich op dat moment bevindt, maar u kunt deze ook van afstand blokkeren. Zo kunnen de dieven niet tot uw gegevens op de telefoon komen.

Ook is het een vereiste om meteen contact op te nemen met uw telecomprovider. Het kan is sommige gevallen zo zijn dat wanneer uw telefoon gestolen is, de dieven extra kosten gaan maken met de simkaart. Dit is natuurlijk geen pretjes en daarom moet u ervoor zorgen dat zowel de telefoon, als de simkaart meteen geblokkeerd zijn na een eventuele diefstal.

Doe aangifte

Ook is het belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Dit kan zowel online als fysiek op het bureau. U moet hierbij altijd het IMEI nummer van de telefoon bij de hand hebben, want dit kunnen zij gebruiken bij het traceren van de telefoon.

Is uw telefoon in het buitenland gestolen? Dan dient u aangifte te doen bij de lokale autoriteiten. U ontvangt bij hen een bewijs van de aangifte welke bij terugkomst in Nederland weer moet tonen om een eventuele vergoeding te krijgen.

Sim kaart

Bij een gestolen telefoon is natuurlijk ook uw simkaart weg. Hierdoor bent u niet bereikbaar en dat is niet handig. U kunt echter gemakkelijk een nieuwe simkaart bestellen via het internet. Zo bent u maar een korte tijd onbereikbaar en zult u geen belangrijke gesprekken missen.