Artikelen

Goedkoop onbeperkt mobiel internet

Gemaakt op woensdag 04 mei 2016

Goedkoop onbeperkt mobiel internetOnbeperkt internet op je mobiel wordt door Vodafone, KPN en T-Mobile aangeboden en niet door Youfone. Wel is het mobiel internet abonnement bij Youfone het goedkoopste. Het is daarom goed om de voor- en nadelen van de verschillende providers op een rij te zetten.

Gratis onbeperkt mobiel internet

Wanneer je gebruik wilt maken van goedkoop onbeperkt internet op je mobiel kan je het beste kiezen voor Vodafone, KPN of T-Mobile. Bij deze providers kan je namelijk ook buiten je bundel gebruik blijven maken van internet. Dit is kosteloos, maar de internetsnelheid gaat bij alle 3 de providers wel omlaag naar 64 Kbps.

Met deze snelheid van 64 Kbps kan je nog wel internetten, mailen en je Facebook checken, maar het is te langzaam om bijvoorbeeld YouTube video’s te kijken. Het is daarom aan te raden om wel een bundel te nemen met voldoende data.

Abonnementen met goedkoop mobiel internet

Bij Youfone is het ook mogelijk om buiten je bundel over te gaan op onbeperkt internet, maar je moet hier wel € 0,10 per Mb voor betalen. Je kan er ook altijd voor kiezen om een extra databundel bij te kopen. Youfone biedt bovendien een grote databundel aan van 5000 MB, zodat je gedurende de hele maand veel internetten op je mobiel. Met deze hoeveelheid MB’s kan je bijvoorbeeld zo’n 50 uur naar muziek op Spotify luisteren of 38 uur lang YouTube video’s bekijken.

Een bundel met 5000 Mb worden ook door Vodafone en KPN aangeboden. T-Mobile heeft geen mobiel internet bundels met 5000 MB, maar wel met 6000 MB. De samenstelling van de abonnementen verschilt per provider. Door deze met elkaar te vergelijken kan je er achter te komen welke provider goedkoop onbeperkt internet op je mobiel aanbiedt.

Provider Abonnement Gemiddelde Maandprijs
Youfone Stel zelf samen
100 min / sms
5000 MB: € 0,10 per MB buiten je bundel
€ 23,33
T-mobile Stel samenen stel bij L
120 min / sms
6000 MB: buiten je bundel gratis onbeperkt 64 Kbps internet
€ 24,92
Vodafone Smart L
150 min / onbeperkt sms
3 maanden gratis onbeperkt internet
5000 MB: buiten je bundel gratis onbeperkt 64 Kbps internet
€ 25,00
KPN Vooral Internet Standaard
200 min / sms
5000 MB: buiten je bundel gratis onbeperkt 64 Kbps internet
€ 25,83
Voor deze abonnementen geldt een looptijd van 2 jaar. De gemiddelde maandprijs is berekend op basis van de maandelijkse abonnementskosten en eenmalige kosten.

Youfone biedt het goedkoopste abonnement aan, maar bij deze provider is het dus niet mogelijk om gratis gebruik te maken van onbeperkt mobiel internet buiten je bundel. De bundel met onbeperkt mobiel internet bij T-Mobile is het voordeligste. Voor de laagste prijs krijg je 6000 MB internet, waarvan je er 250 kan gebruiken in het buitenland. Bovendien krijg je buiten je bundel automatisch toegang tot gratis onbeperkt internet op je mobiel.

Bij Vodafone betaal je maandelijks iets meer, maar je krijgt wel de eerste 3 maanden gratis onbeperkt internet met een hoge snelheid. Zo kan je na die 3 maanden een goede inschatting maken van je internetverbruik en hier een passende bundel voor kiezen. Wel moet je er bij Vodafone op letten dat je internet buiten je bundel niet automatisch wordt overgezet naar onbeperkt internet met 64 Kbps. Dit moet je zelf aanvragen via de sms.

De prijs van het KPN abonnement is nog iets hoger, terwijl deze weinig voordelen biedt ten opzichte van T-Mobile en Vodafone. Wanneer je gebruik wilt maken van goedkoop onbeperkt internet op je mobiel kan je dus het beste kiezen voor T-Mobile of Vodafone.